Meteen naar de inhoud

Team

Karen de Vriend - de Jong

- Kinderfysiotherapeut
- Specialist in Sensorische Informatieverwerking
- Kinderbekkenfysiotherapeut
- Kinderfysiotherapeutisch draagconsulent

Karen heeft in 2001 haar opleiding fysiotherapie in Amsterdam afgerond, waarna ze zich gespecialiseerd heeft als kinderfysiotherapeut. Deze 4-jarige post-HBO opleiding aan de hogeschool Utrecht heeft ze in 2006 afgerond. In 2008 beëindigde ze de opleiding tot Sensorisch Integratietherapeut aan de Transfergroep Rotterdam. Daarna deed ze nog diverse bij- en nascholingen, waaronder de cursus kinderbekkenfysiotherapie en de opleiding tot kinderfysiotherapeutisch draagconsulent.

Karen heeft in verschillende settingen gewerkt. Onder andere In de 1e lijn, verstandelijk gehandicaptenzorg en een instelling voor kinderen met jeugdreuma. In 2008 startte ze De Tijgersprong. Een lang gekoesterde wens werd vervuld!

In de praktijk ziet Karen kinderen van alle leeftijden. Haar aandachtsgebieden zijn sensorische informatieverwerking, poep- en plasproblemen, schrijven en baby’s. Karen verzorgt ook workshops en cursussen in de praktijk.

Naast haar werk in de praktijk is Karen als docent in de Sensorische Informatieverwerking verbonden aan Fortior en Kenniscentrum Siem.

In 2019 schreef Karen haar boek: ‘Help, zintuiglijke prikkels – verklaar en verander gedrag met sensorische informatieverwerking.

Karen is getrouwd met Olaf en moeder van 2 zonen. Ze volleybalt en zeilt graag, speelt dwarsfluit en cello.

Tine Dietvorst

- Kinderfysiotherapeut
- Therapeut in Sensorische Informatieverwerking

Tine heeft in 2007 haar diploma als algemeen fysiotherapeut gehaald aan de Hogeschool Utrecht. Na een paar jaar werken en studeren rondde ze in 2013 de master opleiding kinderfysiotherapie af in Breda. Ze liep stage bij de Mytylschool Roosendaal en het ziekenhuis in Roosendaal. Ze werkt in de 1e lijn en versterkt De Tijgersprong.

In 2017 beëindigde ze de opleiding tot therapeut in Sensorische Informatieverwerking bij ’Anders Kijken Naar Kinderen’ in Leiden. Daarnaast deed ze nog diverse bij- en nascholingen met betrekking tot voorkeurshouding bij baby’s en het schrijven.

Tine ziet kinderen van alle leeftijden in de praktijk. De aandachtsgebieden van Tine zijn orthopedie, baby’s, lichamelijk onbegrepen klachten en schrijven.

Tine is getrouwd met Vincent en moeder van een dochter en zoon. Ze wandelt en loopt graag hard.