Meteen naar de inhoud

Kinderfysiotherapie

Iedereen heeft in zijn kinderjaren leren bewegen. Spelenderwijs ontwikkelen kinderen hun zintuigen en motoriek. Meestal gaat dat vanzelf en bijna ongemerkt. Maar bij sommige kinderen duurt het langer of wijkt de ontwikkeling af van wat gebruikelijk is. Dit kan een gevolg zijn van een aandoening aan het houdings- en bewegingsapparaat.. Hierdoor kunnen kinderen te weinig motorische ervaring opdoen. Ze hebben meer oefening nodig om een bepaalde vaardigheid onder de knie te krijgen. Of zij moeten leren om met minder mogelijkheden zo optimaal mogelijk verder te leven.

Kinderfysiotherapie is een erkende verbijzondering/specialisatie binnen de kinderfysiotherapie, die zich richt op het observeren, onderzoeken en behandelen van het in zijn ontwikkeling bedreigde kind in de leeftijd van 0-18 jaar. Kinderen zijn geen kleine volwassenen. Ze vragen om een specifieke deskundigheid!

Tijdens onderzoek en behandeling wordt gebruik gemaakt van alle in de kinderfysiotherapie gebruikelijke behandelmethoden.